+386 1 4231 462 info@pharmachem.si

Opis podjetja

Podjetje Pharmachem Sušnik  je bilo ustanovljeno leta 1965, sprva registrirano kot obrt zakoncev Neže in Jožefa Sušnika – Chemex, v centru Ljubljane, tako da je na slovenskem trgu prisotno že več kot 57 let. Sprva je podjetje proizvajalo le kozmetiko, katere začetki segajo v leto 1967, ko smo izdelali prve šampone in kopeli. Zelo znani so bili tudi geli za lase v začetku osemdesetih letih prejšnega stoletja.  Od takrat se je naša linija širila in je ob koncu osemdesetih obsegala vrsto kozmetičnih izdelkov, od že omenjenih gelov do parfumov in ličil, ter raznovrstnih krem, mazil in ostalih izdelkov za nego kože.

Dejavnost proizvodnje kozmetike smo kmalu razširili s proizvodnjo farmacevtskih izdelkov in surovin, ter se tako prilagodili novim zahtevam trga in željam naših uporabnikov. Izdelke vrhunske farmacevtske kakovosti dobavljamo največjim odjemalcem slovenske farmacevtske branže, Kemofarmaciji d.d., Sanolaborju d.d., Farmadentu d.o.o., kot tudi številnim drugim, ki jih prodajajo naprej našim končnim odjemalcem – zdravstvenim ustanovam, lekarnam in manjšim proizvajalcem kozmetike in izdelkov za nego.

Kozmetične produkte, ki smo jim že leta 1997 in ponovno leta 2004 dodali kozmetično linijo Extravaganja – proizvode za nego telesa na osnovi konopljinega olja in naravnih surovin, prodajamo tako na slovenskem tržišču kot tudi v državah EU in širše. Naše izdelke  na slovenskem tržišču prodajajo drogerije Tuš in DM, ter drugi manjši trgovci. V tujini smo prisotni s svojimi izdelki na Češkem, v Švici, na Nizozemskem, na Norveškem, v Španiji, na Danskem, v Italiji in Avstriji.

Kot družinsko podjetje želimo še naprej posvečati pozornost zdravemu delovnemu okolju, zmanjšati okoljsko obremenitev našega delovanja z uporabo bolj trajnostnih postopkov in materialov, ter ostati podjetje s prepoznavno tradicijo in kvaliteto.